stuff

l

2012/10/01

Köyhä, tyhmä, sairas, kuoleva


Savon sydämessä makaa kuolonkorinoissaan kunta, jonne pääsee lentokoneella ja autolla. Kunta, jonka hallitus lyttäsi ajatuksen laskettelukeskuksesta ihmeellisenä muodikkaana höpinänä (kyseinen hippeilykeskus pelasti erään toisen samankaltaisen kunnan myöhemmin) ja kieltäytyi järkiperustein rakentamista sitä.

Oi Rautavaara! 


10 asiaa, jotka kaikkien pitäisi tietää Rautavaarasta

1. Rautavaara on Suomen sairain kunta (Iltalehti, 29.07.2012). Rautavaara on / on ollut jossain vaiheessa myös Suomen köyhin, toiseksi kouluttamattomin ( = tyhmin),  

2. Rautavaara on Suomen kolmanneksi huoltosuhteeltaan heikoin kunta (Tilastokeskus, Kuntakatsaus 2011). 
Edelle pinkoivat Kivijärvi ja Luhanka.

3. Rautavaaran kunta kuuluu pitkien etäisyyksien kuntien joukkoon. Rautavaara on ainoa niin kutsuttu pitkien etäisyyksien kunta Pohjois-Savossa. Suomessa on yhteensä 28 pitkien etäisyyksien kuntaa (rautavaara.fi) 

4. Rautavaaralla ei ole ns. mitään, joten kotisivuilla mainostetaan mm. näköalapaikalla. Meillä on näköalapaikka! Tulkaa tänne!

5. "Elinolot ovat Rautavaaralla olleet perinteisesti niukat. Pääasiallisina elinkeinoina ovat pitkään olleet metsätyöt sekä maatalous. Syrjäinen sijainti sekä aiemmin varsin huonot kulkuyhteydet ovat luonnollisesti vaikeuttaneet kunnan kehittymistä elinkeinojensa puolesta. (rautavaara.fi). 

Turhapa sitä on kaunistella saatana.


7. Rautavaaralla asuu tällä hetkellä rapiat 1 800 ihmistä. Heistä mututuntumalla noin 90% on jonkintasoisella eläkkeellä. 

8. Allekirjoittanut on aina väittänyt, että Rautavaaralla asuu käytännössä vain Komulaisia, Korhosia, Kolehmaisia, Korkalaisia ja muita Ko- alkuisia sukunimiä. 
Tämä kuva todistanee kohdat 1, 7 ja 8 - randomista kerätyissä pojissa on KOLME KORKALAISTA ja yksi Pulkkinen, joka selkeästi on tullut jostain muualta kylille.
(Ps. klikkaa kuva isommaksi niin pääset lukemaan kunnanjohtajan kommentit siitä, miksi Rautavaara on niin sairas).


9. Allekirjoittanut on Kolehmaisen ja Komulaisen lapsi. Äitini fysioterapia on Rautavaaralla edelleen, samoin molemmat mummolat ja iso liuta serkkuja (pääasiassa Kolehmaisia). Myös perheemme kesämökki on Rautavaaralla. Kaupassa kysytään että oletkossinä sen Ritvan tyttöjä. 

10. Täältä sopii kuunnella aetoa murretta

+ Tasapainoisempaa (?) näkemystä http://www.facebook.com/groups/5034658591/ 
En myönnä että olisi tullut koti-ikävä kuolevaan, surkeaan paikkaan, jota pidän yhtä paljon kotina kuin Siilinjärveä. Varsinkin kun sieltä löytyy myös mm. isäni koulukuvia. Yhyy.

toevoopi: kaappi-rautavaaralainen kolehmainen

No comments:

Post a Comment