stuff

l

2012/01/07

Joulu lumettomassa kaupungissa

Tänä jouluna päätimme viettää juhlan ensimmäisen kerran kahdestaan, tehdä jouluruokaa, jota mäkin voin syödä (söin ihan pienestä kuusitoistavuotiaaksi asti vain imellettyä perunalaatikkoa ja lientä lihapadasta), ostaa köyhäilyjoululahjoja sekä joulukuusi, joka muistettaisiin kantaa pois ennen juhannusta.

Sitä ennen meillä oli pikkujoulut Sirkun ja Annin kanssa ennen kuin ne katoaisi jouluksi Jyväskylästä. Tehtiin joulutorttuja ja juotiin hehkuviiniä, joka mun pitää aina lämmittää kattilassa ja kaataa mahdollisiin termareihin / muumimukeihin, jottei se a) kiehuisi ja b) olisi pitkin tiskipöytää. Teen sen vapaasta tahdostani nähtyäni kerran Ninan yrityksen.

Pelattiin Salaisuuksien saarta ja oltiin vähän pettyneitä siihen miten helppo se oli. Myöhemmin selvisi, että me pelattiin sitä aivan päin helvettiä, eikä sen koommin ollakaan päästy koko peliä läpi. Ei kyllä tällä kertaa saatu edes Muumipeliä loppuun, koska kiertäessämme toistemme perässä rinkiä muumitalon ympäri, Nina lensi avain mukanaan Yksinäisille vuorille, eikä kukaan enää halunnut lähteä hakemaan sitä. Peli päättyi siihen, että Anni nippasi Nuuskamuikkusen menemään.

Jouluaamu meni vähän leipoessa ja laittaessa ruokaa, mutta ei se ollut mitenkään stressavaa. Oltiin herätty joskus aamuyöstä maistamaan onko perunalaatikko imeltynyt vai ei (dun-du-dun, ei). Nina heräsi myös aamulla katsomaan Joulupukin kuumaa linjaa, joka repi auki lapsuuden haavoja, sillä pienempi Nina istui luuri korvallaan koko ohjelman ajan turhaan. Käytiin vanhalla hautausmaalla kävelemässä, ruoka valmistui vasta seitsemältä, mutta voi luoja että oli hyvää: linssimureketta, sovellettuja kasvispyöryköitä, täytettyjä herkkusieniä, englantilaista juustosipulipiirakkaa, voimasalaattia, imeltymätöntä perunalaatikkoa, yrttiperunoita, karjalanpiirakoita ja munavoita, joululimppua, ruisleipää, Ninalle kylmäsavulohta sekä graavia, Boylanin Black Cherry -colaa, punaviiniglögiä, Bailey'sia. Jälkkäriksi lemon curd -kakkua, suolaisia ja makeita tuulihattuja, perheeni perinteistä hedelmäsalaattia, pipareita, joulutorttuja, suklaata ja juustolajitelma. Oltiin ehkä kuolla.Ostin Ninalle lahjaksi A Touch of Evilin, joten pelattiin sitä pitkään. Kannu saalisti lahjansa hajalle noin viidessä minuutissa ja toi sen pinkin höyhenpyrstön meille ylpeenä näytille.Vinoon asetettu kuusi vietiin ulos jo ennen loppiaista, mutta mä luulen, että se perunalaatikko on ehkä vieläkin parvekkeella.

- Kai

2 comments:

  1. Saisiko tiedustaa, mistä löysitte jyykylästä Boylania?

    ReplyDelete
  2. Keljonkeskuksen Prismasta löytyi erään hyllyn päästä muiden hyvien cane sugar -juomien seasta. Kovaan hintaan, mutta on se kyllä juuri niin hyvääkin. :>

    - Kai

    ReplyDelete